Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ραλλης πρεσβης

ManpowerGroup: Κλειστές οι πόρτες για προσλήψεις - αποδυναμωμένη η αγορά

«Παγωμένοι» και επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι εργοδότες στην Ελλάδα όσον αφορά στα σχέδια προσλήψεων για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο 2016, σε μια αποδυναμωμένη αγορά εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ManpowerGroup για τις προοπτικές απασχόλησης.


γλασο με αχνη και χυμο πορτοκαλι

Συγκεκριμένα, από τους 750 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 18% αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 8% προβλέπει μείωση, το 70% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στο εργατικό δυναμικό ενώ 4% των εργοδοτών δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξουν αλλαγές κατά το προσεχές τρίμηνο.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +5%, παραμένοντας σχετικά σταθερές για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο, αλλά αποδυναμωμένες κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Συγκρίσεις ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας


ραλλης πρεσβης

εργαλειο χαραξης μεταλλου

Το εργατικό δυναμικό αναμένεται να αυξηθεί σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας κατά το προσεχές τρίμηνο. Την ισχυρότερη αγορά εργασίας καταγράφουν οι εργοδότες του τομέα των χρηματοοικονομικών, ασφαλειών, ακίνητης περιουσίας και παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, οι οποίοι αναφέρουν συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +13%.

Οι εργοδότες του τομέα της γεωργίας παραμένουν επιφυλακτικοί όσον αφορά τα σχέδια προσλήψεων, με προοπτικές της τάξης του +10% ενώ οι προοπτικές ανέρχονται σε +7% και +6% στους τομείς του εμπορίου (χονδρική & λιανική) και της μεταποίησης, αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι εργοδότες σε δύο τομείς - στον τομέα των κατασκευών και στον τομέα του ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και ύδρευσης - αναμένουν υποτονικό ρυθμό προσλήψεων, καταγράφοντας προοπτικές της τάξης του -8%.

Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προοπτικές εξασθενούν σε πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Η σημαντικότερη μείωση, της τάξης των 12 ποσοστιαίων μονάδων, καταγράφεται στον τομέα του ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και ύδρευσης, ενώ οι προοπτικές εμφανίζονται αποδυναμωμένες κατά 7 και 3 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα στους τομείς του τουρισμού και των κατασκευών.

Παράλληλα όμως, οι προοπτικές προσλήψεων εμφανίζονται ενισχυμένες σε τρεις τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι προοπτικές για τον τομέα της γεωργίας βελτιώνονται κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες και καταγράφεται αύξηση της τάξης των 7 ποσοστιαίων μονάδων στον τομέα του εμπορίου (χονδρική & λιανική).

Σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του 2015, οι εργοδότες σε πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας καταγράφουν αποδυναμωμένες προθέσεις προσλήψεων. Σημαντικές μειώσεις, της τάξης των 20 ποσοστιαίων μονάδων, καταγράφονται τόσο στον τομέα του τουρισμού όσο και τον τομέα των μεταφορών και επικοινωνιών.

Οι προοπτικές του τομέα του ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και ύδρευσης αποδυναμώνονται κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ μείωση της τάξης των 12 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφεται από τους εργοδότες του τομέα των Κατασκευών. Στο μεταξύ, οι προοπτικές προσλήψεων ενισχύονται σε τρεις τομείς, και ιδιαίτερα στον τομέα της Γεωργίας, με αύξηση 9 ποσοστιαίων μονάδων.

Συγκρίσεις ανά γεωγραφική περιοχή

Οι εργοδότες και στις δύο γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας αναμένουν να αυξήσουν τον αριθμό των απασχολουμένων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής προβλέπεται μέτριος ρυθμός προσλήψεων, με τις συνολικές προοπτικές απασχόλησης να ανέρχονται σε +6%, ενώ οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρουν επιφυλακτική αύξηση των προοπτικών κατά +2%.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προοπτικές προσλήψεων διατηρούνται σχετικά σταθερές στη Βόρεια Ελλάδα και αμετάβλητες στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής.

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι εργοδότες και στις δύο γεωγραφικές περιοχές καταγράφουν αποδυναμωμένες προθέσεις προσλήψεων, με μειώσεις των προοπτικών κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Προοπτικές Απασχόλησης σε σχέση με το μέγεθος του οργανισμού

Οι εργοδότες των μεγάλων επιχειρήσεων προβλέπουν δραστήρια αγορά εργασίας το δεύτερο τρίμηνο του 2016, καταγράφοντας συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +21%.

Παράλληλα, αναμένονται κάποιες αυξήσεις του αριθμού των απασχολουμένων στις μεσαίες και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, με τις προοπτικές να ανέρχονται σε +5% και +2%, αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι εργοδότες των μικρών επιχειρήσεων καταγράφουν αβεβαιότητα στα σχέδια προσλήψεων, με προοπτικές της τάξης του -1%.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προοπτικές ενισχύονται στις μεγάλες και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με άνοδο της τάξης των 3 και 2 ποσοστιαίων μονάδων, αντίστοιχα.

Παράλληλα, οι μικρές επιχειρήσεις καταγράφουν μικρή μείωση της τάξης των 2 ποσοστιαίων μονάδων. Οι προοπτικές στην κατηγορία των μεσαίων επιχειρήσεων παραμένουν σχετικά σταθερές.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι μεγάλες επιχειρήσεις καταγράφουν βελτίωση της τάξης των 9 ποσοστιαίων μονάδων. Ωστόσο, οι προοπτικές αποδυναμώνονται στις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες.

Οι εργοδότες των μικρών επιχειρήσεων καταγράφουν μείωση της τάξης των 9 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ μειώσεις των 6 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφονται από τους εργοδότες στις πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

χοντος βολος

Στιγμές αγωνίας και φόβου έζησαν οι 875 επιβάτες και τα 141 άτομα πλήρωμα του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Χανιά. χοντος βολος Ενώ βρισκόταν ανοιχτά της Ύδρας ξέσπασε πυρκαγιά στο γκαράζ με αποτέλεσμα οι καπνοί να τυλίξουν το πλοίο. Το πλήρωμα λειτούργησε άψογα προσπαθώντας να καθησυχάσει τους επιβάτες. Το σκάφος έλαβε εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά, πράγμα που έγινε στις 04:00 τα ξημερώματα. παιδικες κουβερτες με βελονες μπικος αριστειδης ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Πηγή φωτογραφιών ΑΠΕ-ΜΠΕ, flashnews.gr 01 «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Τρομακτικές φωτογραφίες από το φλεγόμενο πλοίο

το παπουτσι πειραιας

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και πρώην αθλητής Κυριάκος Διακογιάννης. το παπουτσι πειραιας Ο Κυριάκος Διακογιάννης γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1927 στην Πλάκα όπου και μεγάλωσε. Νονός του ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η καταγωγή του ήταν από τη Μάνη και την Πάτμο. Διακρίθηκε στα νεανικά του χρόνια ως αθλητής και υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας στίβου και πρωταθλητής Ελλάδος στο πένταθλο το 1947 και στο δέκαθλο το 1948. νεα φαρμακα χημειοθεραπειας τρομακτικος λαβυρινθος game Ο πατέρας του, Ιωάννης Διακογιάννης, ήταν αξιωματικός της Χωροφυλακής που την περίοδο της Κατοχής υπηρέτησε σε σημαντικές θέσεις στην περιβόητη Ειδική Ασφάλεια. Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος ο Κυριάκος Διακογιάννης είχε αριστερά πολιτικά φρονήματα και από το 1949 ως το 1951 εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Μετά την απόλυσή του από τη Μακρόνησο, μετανάστευσε στο Λονδίνο, όπου ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στο περιοδικό που εξέδιδε ο Έλληνας εφοπλιστής Γιάννης Χατζηπατέρας, μετέπειτα κουμπάρ

μηχανη εσπρεσσο τιμη

Τα Εξάρχεια κινδυνεύουν να μετατραπούν σε γκέτο αναφέρει σε ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, η Ντόρα Μπακογιάννη και υποστηρίζει ότι υπάρχει «ανικανότητα της κυβέρνησης να εμπεδώσει αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες και τους εργαζόμενους στην περιοχή των Εξαρχείων». μηχανη εσπρεσσο τιμη Στην ερώτησή της η κ. Μπακογιάννη, επικαλείται την απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματός τους στα Εξάρχεια, εξαιτίας των κακόβουλων και βανδαλιστικών επιθέσεων στο κατάστημα και την απόφαση της διοίκησης του ΟΑΣΑ να μετακινήσει τη στάση τηλεματικής από το Πολυτεχνείο προς το Αρχαιολογικό Μουσείο. ξυλινο κρεβατι σπιτακι «Η αδυναμία της κυβέρνησης να αστυνομεύσει την περιοχή την καθιστά "άβατο", και την παραδίδει στα χέρια περιθωριακών ομάδων, εξτρεμιστών και του υποκόσμου» αναφέρει η κ. Μπακογιάννη και ερωτά τους συναρμόδιους υπουργούς, «σε ποιες ενέργειες σχεδιάζουν να προβούν, προκειμ