Η πρόκληση για την κυβέρνηση να μην μπει πωλητήριο στις υδροηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ είναι μεγάλη. Σε μια τέτοια περίπτωση, αφενός θα υπάρξει τεράστια οικονομική αποδυνάμωση της ΔΕΗ, αφού η επιχείρηση θα αναγκαστεί να εκχωρήσει το βασικό της παραγωγικό αυτό έναντι του ανταγωνισμού, δηλαδή τα χαμηλού κόστους μεγάλα υδροηλεκτρικά, αφετέρου η εξέλιξη θα είναι πολιτικά δύσκολα διαχειρίσιμη για την κυβέρνηση.
υπόδειγμα επαγγελματικού βιογραφικού
αγωγή μείωσης ενοικίου
Αυτός είναι και ο λόγος που το υπουργείο Ενέργειας εμφανίζεται πρόθυμο να κάνει ακόμη και υποχωρήσεις, αν χρειαστούν, ως προς το μείγμα των λιγνιτικών μονάδων που έχει προτείνει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να οδηγηθεί δίχως αναταράξεις στο «market test» του Οκτωβρίου, όπου και θα φανεί στην πράξη το επενδυτικό ενδιαφέρον για τους λιγνίτες.
Αν ωστόσο οι κοινοτικοί θέσουν επιτακτικά κατά τις εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεις της ερχόμενης εβδομάδας και ζήτημα υδροηλεκτρικών, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κάνει υπαναχωρήσεις σχετικά με τα κριτήρια επιλογής των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων. Σε μια τέτοια περίπτωση, προφανώς και θα υποχρεωθεί να συμπεριλάβει στο πακέτο πώλησης τον σταθμό του Αγίου Δημητρίου ή εκείνον της Μεγαλόπολης.
Πάντως, αρκετοί από τους δυνητικούς επενδυτές έχουν ξεκαθαρίσει στην κυβέρνηση ότι δεν προτίθενται να αγοράσουν λιγνίτες εφόσον το τελικό πακέτο δεν περιλαμβάνει και υδροηλεκτρικές μονάδες.
φιστίκια και εγκυμοσύνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου