«Μετά από πολλά χρόνια σημαντικών δυσκολιών, τα οικονομικά της Ελλάδας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Η σημερινή απόφαση είναι καλοδεχούμενη», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Εσθονίας (που ασκεί την προεδρία της ΕΕ) Toomas Tõniste. «Είμαστε τώρα στον τελευταίο χρόνο του προγράμματος και γίνεται πρόοδος ώστε η Ελλάδα να μπορεί και πάλι να αντλεί κεφάλαια από τις αγορές με βιώσιμα επιτόκια».
Από έλλειμμα 15,1% του ΑΕΠ το 2009 η Ελλάδα γύρισε το 2016 σε πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ. Αν και αναμένεται φέτος ένα μικρό έλλειμμα, το δημοσιονομικό τοπίο αναμένεται να βελτιωθεί ξανά στη συνέχεια. Το χρέος έφτασε το 179% του ΑΕΠ το 2016 και αναμένεται να μειωθεί τα επόμενα χρόνια. Υπό αυτό το πρίσμα, το συμβούλιο θεωρεί πως η Ελλάδα καλύπτει τους όρους για να κλείσει η διαδικασία, τονίζεται στην ανακοίνωση.
ανδρεας κτιστης
Όπως σημειώνεται, η Ελλάδα πλέον θα ελέγχεται με βάση τους κανόνες της ΕΕ για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη (Stability and Growth Pact). Θα συνεχιστεί ως τον Αύγουστο του 2018 η παρακολούθηση με βάση τους κανόνες του προγράμματος και εν συνεχεία θα παρακολουθείται με βάση τους κανόνες μετά το πρόγραμμα (post-programme surveillance).
θελω να κουβεντιασω γωγου
θεματα γερμανικων πανελληνιων 2015
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου