Άλλωστε η περίοδος των εορτών είναι και περίοδος των ζαχαροπλαστών και των σπεσιαλιτέ τους.
bora bora λαγονησι
σπορτιγκ σινεμα νεα σμυρνη προγραμμα
Ένα πολύ παλιό χριστιανικό έθιμο θέλει τα γλυκά μπισκότα και κέικ να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των εορτών των Χριστουγέννων στη Γερμανία. Από τον 15ο και τον 16ο αιώνα, ο ευλογημένος άρτος προσφερόταν στους πιστούς στο τέλος της λειτουργίας. Καθώς έφερε μια χριστιανική σφραγίδα, το μπισκότο για παράδειγμα στο 'Ααχεν ονομάστηκε "printen", ένα παράγωγο της αγγλικής λέξης "print" ή της ολλανδικής "prent" που σημαίνει "τυπώνω".
Από τις αρχές του 19ου αιώνα, οι συνταγές βελτιώνονται παρότι το γλύκισμα ακόμη θυμίζει μπισκότα ολικής άλεσης. Μέσα στα μοναστήρια, τα μπισκότα σταδιακά γίνονται όλο και καλύτερα, καθώς οι μοναχοί γνώριζαν τα γλυκίσματα της Ανατολής και της Ιταλίας, πόσο μάλλον που διέθεταν και τα απαραίτητα μπαχαρικά. Από το 1820 η ονομασία "Aachener Printen" ορίζει έναν ορισμένο τύπο μπισκότου με τζίντζερ που προσφερόταν όχι μόνο στις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα αλλά και σε γάμους και βαπτίσεις.
ασκησεις πολυπλοκοτητας αλγοριθμων
Στη Νυρεμβέργη, επίσης, η οποία φημίζεται για τα lebkuchen, οι αρτοποιοί διαφοροποίησαν τις συνταγές για να φτιάξουν μια πιο λεπτή ζύμη. Έψηναν γλυκά μπισκότα ή μπισκότα με μπαχαρικά, πάνω σε λεπτές γκοφρέτες, χρησιμοποιώντας υλικά που έβρισκαν δίπλα στην πόρτα τους. H Νυρεμβέργη ήταν μια ελεύθερη αυτοκρατορική πόλη στο κέντρο του ευρωπαϊκού εμπορίου μπαχαρικών. Επιπλέον, η πόλη περιβαλλόταν από τεράστια δάση και αναρίθμητα μελίσσια. Το γεγονός ότι το μέλι και τα μπαχαρικά αφθονούσαν συνέτεινε στην παρασκευή ενός νέου μπισκότου και στη δημιουργία ενός εντελώς νέου επαγγέλματος: αυτό του ζαχαροπλάστη τζίντζερμπρεντ. Οι ζαχαροπλάστες άφηναν να ωριμάσουν επί χρόνια τόνοι αλευριού, μελιού και μαγιάς μέχρι η ζύμη να μπορεί να μετατραπεί σε τζίντζερμπρεντ. Ωστόσο η παλιά τέχνη εξαφανίστηκε όταν μπισκότα με τζίντζερ βιομηχανικά παρασκευασμένα κατέκλυσαν την αγορά.
Πηγή: REUTERS/Leon Kuegeler
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου