Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

της κορης το γεφυρι χιος

Η κυβέρνηση επενδύει στην πολιτική διαπραγμάτευση αφενός για να μειώσει το δημοσιονομικό πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ – το βασικό κορμό του οποίου έχει αποδεχτεί - αφετέρου για να αποσπάσει από τους δανειστές αντισταθμιστικά μέτρα ικανά να στηρίξουν πολιτικά την επιχειρούμενη συμφωνία με τους θεσμούς.


Ως μέρος αυτής της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα παρουσιάσουν στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης τα αναθεωρημένα στοιχεία για τις δημοσιονομικές επιδόσεις του 2016. Βάσει του προγράμματος η Ελλάδα θα έπρεπε να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα 0,50% του ΑΕΠ το 2016, ήτοι πλεόνασμα 875 εκατ. ευρώ.


μετρητης νιτρικων

Τελικά, μέσα από μεγάλες περικοπές δαπανών (κυρίως συντάξεων) και αυξήσεις εμμέσων και αμέσων φόρων, η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα 3,4% του ΑΕΠ, ήτοι πλεόνασμα 5,94 δισ. ευρώ. Εάν μάλιστα αθροιστούν και τα 600 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στους συνταξιούχους τον περασμένο Δεκέμβριο έως 13η σύνταξη, τότε το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε πέρυσι στο 3,75% του ΑΕΠ ή στα 6,59 δισ. ευρώ!


clickdelivery προσφορες

Η κυβέρνηση στις επαφές τις Αθήνας χρησιμοποιώντας τα παραπάνω μεγέθη «έπεισε» τους επικεφαλής των κλιμακίων των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM ότι μέχρι το 2018 θα επιτυγχάνει χωρίς πρόβλημα το στόχο του προγράμματος για τα πρωτογενή πλεονάσματα (1,75% εφέτος και 3,5% το 2018). Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο υποστηρίζει πως με βάση τις δημοσιονομικές επιδόσεις του 2016 η Ελλάδα θα μπορεί να καταγράφει έως και το 2021 πλεονάσματα αισθητά υψηλότερα των στόχων, ακόμη και εάν δεν λάβει τα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ που ζητούν οι θεσμοί.


της κορης το γεφυρι χιος

Το προσχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2018-2021 προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 2,3% του ΑΕΠ για το 2017, 3,8% του ΑΕΠ για το 2018, πλεόνασμα 4,3% του ΑΕΠ για το 2019, πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ για το 2020 και πλεόνασμα πάνω από το 5% του ΑΕΠ για το 2021. Εάν ληφθούν υπόψη τα επιπλέον μέτρα λιτότητας 2% του ΑΕΠ που ζητούν οι πιστωτές για το 2019 τότε η κυβέρνηση εκτιμά πως το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 θα ξεπεράσει το 5% του ΑΕΠ, έναντι στόχου 3,5% που προβλέπει το Μνημόνιο.


Στη βάση αυτή η κυβέρνηση, η οποία έχει συναινέσει στη μείωση του αφορολόγητου ορίου από το 2019 (θα ξεκινά από 6.000 ευρώ για τον άγαμο), αλλά και στη μείωση των συντάξεων από το 2020 μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς στις εκδοθείσες πριν από τον Μάιο του 2016 συντάξεις, αναζητά πλέον σωσίβιο στα αντισταθμιστικά μέτρα.


Το οικονομικό επιτελείο υποστηρίζει πως το 2019 η δημοσιονομική υπεραπόδοση, δηλαδή ο δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί και από τον οποίο θα χρηματοδοτηθούν τα αντισταθμιστικά μέτρα θα κυμανθεί μεταξύ 0,7% του ΑΕΠ (εάν δεν ληφθούν τα μέτρα λιτότητας που ζητά το ΔΝΤ) έως 1,5% του ΑΕΠ (εάν τελικά ληφθούν), δηλαδή θα δοθούν για αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές από 1,26 δισ. ευρώ έως 2,7 δισ. ευρώ! Στη βάση αυτή για επικοινωνιακούς λόγους προσπαθεί να συσχετίσει τη δημοσιονομική υπεραπόδοση με τη μείωση φόρων.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

χοντος βολος

Στιγμές αγωνίας και φόβου έζησαν οι 875 επιβάτες και τα 141 άτομα πλήρωμα του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Χανιά. χοντος βολος Ενώ βρισκόταν ανοιχτά της Ύδρας ξέσπασε πυρκαγιά στο γκαράζ με αποτέλεσμα οι καπνοί να τυλίξουν το πλοίο. Το πλήρωμα λειτούργησε άψογα προσπαθώντας να καθησυχάσει τους επιβάτες. Το σκάφος έλαβε εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά, πράγμα που έγινε στις 04:00 τα ξημερώματα. παιδικες κουβερτες με βελονες μπικος αριστειδης ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Πηγή φωτογραφιών ΑΠΕ-ΜΠΕ, flashnews.gr 01 «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Τρομακτικές φωτογραφίες από το φλεγόμενο πλοίο

το παπουτσι πειραιας

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και πρώην αθλητής Κυριάκος Διακογιάννης. το παπουτσι πειραιας Ο Κυριάκος Διακογιάννης γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1927 στην Πλάκα όπου και μεγάλωσε. Νονός του ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η καταγωγή του ήταν από τη Μάνη και την Πάτμο. Διακρίθηκε στα νεανικά του χρόνια ως αθλητής και υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας στίβου και πρωταθλητής Ελλάδος στο πένταθλο το 1947 και στο δέκαθλο το 1948. νεα φαρμακα χημειοθεραπειας τρομακτικος λαβυρινθος game Ο πατέρας του, Ιωάννης Διακογιάννης, ήταν αξιωματικός της Χωροφυλακής που την περίοδο της Κατοχής υπηρέτησε σε σημαντικές θέσεις στην περιβόητη Ειδική Ασφάλεια. Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος ο Κυριάκος Διακογιάννης είχε αριστερά πολιτικά φρονήματα και από το 1949 ως το 1951 εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Μετά την απόλυσή του από τη Μακρόνησο, μετανάστευσε στο Λονδίνο, όπου ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στο περιοδικό που εξέδιδε ο Έλληνας εφοπλιστής Γιάννης Χατζηπατέρας, μετέπειτα κουμπάρ

μηχανη εσπρεσσο τιμη

Τα Εξάρχεια κινδυνεύουν να μετατραπούν σε γκέτο αναφέρει σε ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, η Ντόρα Μπακογιάννη και υποστηρίζει ότι υπάρχει «ανικανότητα της κυβέρνησης να εμπεδώσει αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες και τους εργαζόμενους στην περιοχή των Εξαρχείων». μηχανη εσπρεσσο τιμη Στην ερώτησή της η κ. Μπακογιάννη, επικαλείται την απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματός τους στα Εξάρχεια, εξαιτίας των κακόβουλων και βανδαλιστικών επιθέσεων στο κατάστημα και την απόφαση της διοίκησης του ΟΑΣΑ να μετακινήσει τη στάση τηλεματικής από το Πολυτεχνείο προς το Αρχαιολογικό Μουσείο. ξυλινο κρεβατι σπιτακι «Η αδυναμία της κυβέρνησης να αστυνομεύσει την περιοχή την καθιστά "άβατο", και την παραδίδει στα χέρια περιθωριακών ομάδων, εξτρεμιστών και του υποκόσμου» αναφέρει η κ. Μπακογιάννη και ερωτά τους συναρμόδιους υπουργούς, «σε ποιες ενέργειες σχεδιάζουν να προβούν, προκειμ